Om oss

Framework Dancing Art är ett kompani som vill ha ett nära möte med publiken, ge dem en tankeställare i vardagen och skapa danskonst som berör.


Med humor och allvar tar vi oss an vardagliga ämnen och låter olika uttryck som dans, teater och musik samverka. Vi tror att scenkonst är för alla och har som mål att även nå en publik som inte är van vid dans.


Framework grundades 2012 och drivs av koreograferna och dansarna

Veronica Hammarlund och Catrin Jonasson.

Veronica Hammarlund


Jag har alltid haft en stark drivkraft av att vilja förändra och utmana människors sätt att tänka. Dansen blev mitt sätt att uttrycka mig på, mitt sätt att ta plats.

 

Jag har min dansbakgrund från dansarutbildningen på Balettakademien i Stockholm. Sedan min examen 2012 har jag frilansat som dansare och koreograf, både med egna produktioner men också i samverkan med andra scenkonstnärer.


Jag har bland annat arbetat som dansare för Lotta Gahrton i flera av hennes föreställningar för barn och unga runtom i Sverige. 


Tillsammans med Catrin var jag koreograf för "Sommardans" i Gävleborg och "Danssommarjobbet" i Värnamo sommaren 2018.

2019 arbetade vi fram vår nya föreställning "Känslolabyrinten"

tillsammans med skådespelaren Daniel Epstein och massor av barn på lågstadiet i Stockholm, Botkyrka och Värnamo.


Under 2020 turnerar vi med Känslolabyrinten och skapar ett nytt verk för "Danssommarjobbet" i Eskilstuna.

Catrin Jonasson

 

Dans - att få beröra, uttrycka sig och förmedla ett budskap eller en känsla med kroppen.


Jag har sedan min examen från Balettakademien 2011 arbetat som dansare, sångerska och koreograf både inom show och modernt. Några koreografer jag varit anlitad av är Mathias Carlsson, Christina Tingskog och Elina Elestrand; som driver aliEn dance company.


Jag har haft förmånen att vara koreograf och koreografassistent för "Feriepraktik för unga dansare" i Örebro under somrarna

2014-2016.


Tillsammans med Veronica skapade jag sommaren 2018 produktioner för "Sommardans" i Gävleborg och "Danssommarjobbet" i Värnamo. Under 2019 koreograferade vi dansteatern "Känslolabyrinten" i samarbete med skådespelaren Daniel Epstein. Vi mötte också lågstadieelever i intervjuer och workshops under arbetsprocessen, vilket var väldigt inspirerande! 


2020 blir ett år då Känslolabyrinten får komma sig ut på turné och vi får skapa en ny föreställning för unga dansare i Eksilstuna.